Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus, mittaus ja säätö.

Olemme erikoistuneet ilmanvaihtojärjestelmien ylläpitopalveluihin, keskittyen erityisesti kanavien puhdistukseen, suodattimien vaihtoon, järjestelmän optimointiin ja muihin toimenpiteisiin, jotka edistävät järjestelmän tehokkuutta ja puhtautta. Sovellamme alamme parhaita käytäntöjä ilmanvaihtojärjestelmienne toiminnan ylläpitämiseen, tähdäten kohti terveellisempää sisäilmaa ja alhaisempia energiakustannuksia yli 30 vuoden kokemuksella.

Toiminta-alueemme on Turku ja sen lähikunnat Varsinais-Suomessa!

Ilmanvaihtokoneen huoltomies

Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus ja ylläpito

Nykyaikaisissa rakennuksissa kodin keuhkot on koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä, josta tulee pitää hyvää huolta, turvallisen ja terveellisen asumisen takaamiseksi. Säännöllinen huolto, johon kuuluu puhdistus, mittaaminen ja säätö, varmistaa järjestelmän tehokkuuden ja pitkäikäisyyden, sekä parantaa sisäilman laatua.

Ilmanvaihtokone keskisuuri

Kuinka usein iv-järjestelmän puhdistus?

IV-järjestelmän eli ilmanvaihtojärjestelmän puhdistuksen aikaväli vaihtelee toimintatavan mukaan. Koneellisesti toimiva ilmanvaihtojärjestelmä suositellaan useimmiten puhdistettavan 3-8 vuoden välein. Painovoimaisissa ja huippuimurilla toimivissa järjestelmissä hieman harvemmin eli noin kymmenen vuoden välein (+-2 vuotta).

Ilmanvaihtokone puhdistettu raikas ilma

Miksi puhdistus ja ylläpito on välttämätöntä?

Huonosti toimiva ilmanvaihto voi aiheuttaa tunkkaisuutta, hajuja, huonoa oloa, päänsärkyä, väsymystä ja keskittymiskyvyn puutetta sekä kosteusvaurioita. Optimaalisesti säädetty ja ylläpidetty ilmanvaihtojärjestelmä edistää raikkaan ja puhtaan ilman kiertoa, mikä vähentää terveysriskejä ja lisää asumismukavuutta.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus Turku

Ilmanvaihtokanavien puhdistus sisältää kolme tarkkaa vaihetta: alipaineistuksen, edistyksellisen Power Sweep System -puhdistuksen ja kaikkien komponenttien huolellisen tarkastuksen. Tämä prosessi varmistaa järjestelmäsi tehokkuuden ja parantaa sisäilman laatua.

Vaihe 1 - alipaineistaminen

Järjestelmän alipaineistaminen mahdollistaa pölyn ja lian pois imemisen tehokkaasti jokainen kanava kerrallaan,

Vaihe 2 - Power Sweep System-puhdistus

Kanavat puhdistetaan harjaamalla Power Sweep System(R) -menetelmällä, joka on tämän hetken tehokkain tapa puhdistaa kanavat, ja jossa on mahdollisuutena puhdistuksen aikainen videovalvonta.

Vaihe 3 - Huolellinen tarkastus

Kaikki ilmanvaihtojärjestelmän venttiilit ja tiivisteet putsataan ja tarkastetaan. Lopuksi puhdistetaan Iv-koje. Puhaltimet irroitetaan ja puhdistetaan, lto-kenno pestään, kojeen sisäpinnat imuroidaan ja pyyhitään puhtaaksi.

Huom!

Suosittelemme myös aina ilmanvaihdon mittaamista sekä säätämistä. Sillä varmistetaan oikea ilman liikkuvuus sekä ilmamäärien riittävyys. Liiallinen ilmanvaihto kuluttaa myös turhaan energiaa.
Huomaathan, että jos suunnittelet remonttia kannattaa ilmanvaihtokanavien puhdistus tilata vasta remontin jälkeen.

Pyydä tarjous >>

Usein kysytyt kysymykset ilmanvaihto­järjestelmistä

Ilmanvaihtojärjestelmän säätö Nuohousvoima

Milloin ilmanvaihtokanavat tulee puhdistaa?

Ilmanvaihtokanavien puhdistus tulee tehdä säännöllisesti. Puhdistuksen tiheyteen vaikuttaa kuitenkin merkittävästi, mihin tilaa käytetään. Mikäli kiinteistön ilmastointia kuormitetaan jatkuvasti ja pölyä jää ilmastointikanaviin, tulee luonnollisesti ilmanvaihtokanavien puhdistus vastaan nopeammin.

Omakotitaloissa suositellaan nykyään 3 – 8 vuoden puhdistusväliä.

Ota meihin yhteyttä ja selvitämme, missä kunnossa oman kiinteistösi ilmanvaihto on tällä hetkellä.

Suosittelemme myös aina ilmanvaihdon mittaamista sekä säätämistä. Sillä varmistetaan oikea ilman liikkuvuus sekä ilmamäärien riittävyys. Liiallinen ilmanvaihto kuluttaa myös turhaan energiaa. Huomaathan, että jos suunnittelet remonttia kannattaa ilmanvaihtokanavien puhdistus tilata vasta remontin jälkeen.

Mitä maksaa ilmanvaihtokanavien puhdistus?

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hintaa on vaikeaa määritellä. Pienemmässä omakotitalossa hinta voi olla satoja euroja ja suuremmissa kohteissa hinta voi nousta tuhansiin euroihin. Myös ilmanvaihtolaite vaikuttaa puhdistushintaan

Keskihinta 150 m2 omakotitalon ilmanvaihdon puhdistukselle on noin 360 €. Ilmanvaihdon puhdistus on kotitalousvähennyskelpoinen.

Miten puhdistaa ilmanvaihtokanava?

Ilmanvaihtokanavien puhdistus aloitetaan alipaineistamalla ilmanvaihdon järjestelmä, joka mahdollistaa lian ja pölyn imemisen kanava kerrallaan. Alipaineistuksen jälkeen kanavat puhdistetaan Power Sweep System(R) -menetelmällä, joka mahdollistaa reaaliaikaisen videovalvonnan puhdistuksen yhteydessä.

Kanavien puhdistuksen jälkeen tarkistetaan sekä puhdistetaan venttiilit, tiivisteet, lv-koje, puhaltimet ja lto-kenno. Kokonaisvaltaisen työn lopputuloksena tietää, että kiinteistön sisäilman laatu paranee.

Mikä on ilmanvaihtokanavien puhdistuksen tarkoitus?

Säännöllinen ilmanvaihtokanavien puhdistus on tärkeää, sillä toimiva ilmanvaihto parantaa ilman laatua ja sillä on suuri merkitys ihmisten hyvinvoinnille. Liiallinen pöly tai kosteuden määrä voivat aiheuttaa vakavia terveyshaittoja.

Hyvä ilmanvaihtokanavan siisteys vaikuttaa myös ilmanvaihdossa käytettyyn energiaan. Tukkeutunut ilmanvaihto ei kierrätä ilmaa yhtä tehokkaasti, joten voit joutua käyttämään suurempaa tehoa saman vaikutuksen saamiseksi.

Voinko tehdä kotitalousvähennyksen ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta?

Ilmanvaihtolaitteiden säätäminen, huolto, puhdistus ja mittaus oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Vuonna 2024 saa vähentää 40% työn osuudesta verotuksessa, mikäli työ on ostettu yritykseltä, joka on ennakkoperintärekisterissä.

Yhdeltä henkilöltä kotitalousvähennyksen kokonaismäärä on 2250 euroa ja omavastuu 100 euroa. Esimerkiksi 300 euroa maksavan ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hinnaksi muodostuisi seuraava:

300 € – 100 € (omavastuu) = 200 €

200 € * 40% = 40 €

Yhteensä 300 € – 100 € – 40 € = 160 €

Mistä tiedän, ovatko ilmanvaihtokanavat likaiset?

Mikäli näet ilmanvaihtokanavassa pölyä, on silloin hyvin todennäköistä, että ilmanvaihdon puhdistus on tarpeeseen. Muita merkkejä huonosta ilmanvaihdosta on lisääntynyt energian tarve, kostea ilma tai ylipäätään huono sisäilman laatu.

Usein ilmanvaihdon puhdistus ei ole välttämättä silmillä nähtävää, joten sen vuoksi kannattaa konsultoida ammattilaista ja selvittää omat tarpeet ilmanvaihdon puhdistukselle. Jos kuitenkin tiedät, että omasta ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta on kulunut jo 5 vuotta tai jopa 10 vuotta, niin silloin tiedät varmasti niiden olevan puhdistuksen tarpeessa.

Onko ilmanvaihtokanavat pakko puhdistaa?

Varsinkin kotitalouksissa ilmanvaihdon puhdistus tulee parantamaan sisäilman laatua ja vähentää terveyshaittojen riskejä. Likaiset ilmanvaihtokanavat ovat sen lisäksi myös paloturvallisuusriski.

Sisäasianministeriö on laatinut lain, jonka mukaan esimerkiksi ammattimaisten ruuanvalmistuspaikkojen ilmanvaihtokanavat ja laitteet pitää puhdistaa kerran vuodessa. Lisäksi viiden vuoden välein ilmanvaihtokanavat tulee puhdistaa esimerkiksi sairaaloissa tai kouluissa. Kotitalouksissa tämä ei ole välttämätöntä, mutta vähintään 10 vuoden jälkeen ilmastoinnin toiminta alkaa vaikuttamaan merkittävästi sisäilman laatuun.

Miksi ilmanvaihtokanavat tulee puhdistaa säännöllisesti?

Ilmanvaihdon puhdistaminen säännöllisesti parantaa sisäilman laatua, vähentää paloturvallisuusriskejä sekä pitää huolen ilmastoinnin energiatehokkuudesta. Ilmastoinnin säätö ja huolto voivat parantaa merkittävästi kotitalouden asuinmukavuutta.

Ilmastoinnin säännöllinen huoltaminen maksaa itsensä takaisin, sillä toimenpiteet eivät ole liian suuria yhdellä kertaa.
Ota yhteyttä meihin ja selvitetään yhdessä, minkälainen ilmanvaihdon puhdistus kotitalouteesi tulisi tehdä.

Ylös