Tulisija- ja savuhormikorjaukset

Kunnostamme vanhoja savupiippuja Turussa ja sen ympäristökunnissa käyttäen Hormex Ceramic -massaa, joka parantaa piippujen kestävyyttä ja tehoa ilman suuria remontteja asuintiloissa. Lisäksi suoritamme putkituksia ja pienimuotoisia tulisijakorjauksia. Toiminta-alueemme on Turku ja sen lähikunnat Varsinais-Suomessa!

Hormimassaus

Tulisijan ja Savuhormin korjaus katolla

Vanhan tiilihormin/rakenneainehormin kunnostaminen

Hormimassaus tulee aiheelliseksi silloin, kun tiilihormit ovat rapautuneet ja aikansa eläneet Suomen vaativassa ilmastossa, usein jopa ilman piipunhattua.

Hormimassauksessa käytämme apuvälineenä ilmapalloa, joka on joustava, ilmalla täytettävä työkalu. Tämä pallo asetetaan hormin sisälle ja täytetään ilmalla, jolloin se laajenee täyttämään koko hormin sisätilan. Tämän jälkeen hormin pintaan levitetään erikoismassa, joka kovettuessaan muodostaa kestävän suojakerroksen. Ilmapallon avulla massa levittyy tasaisesti koko hormin pituudelle.

Hormimassaus ilmapallolla ei pienennä hormin pinta-alaa. Näin veto pysyy hyvänä ja savupiipun rakenne lujittuu entisestään ja kestää taas kymmeniä vuosia kovaa käyttöä. Hormimassauksen jälkeen on syytä laittaa myös piipunhattu, sillä näin saadaan hormi suojaan sateelta ja tuiskulta. Kuiva hormi edistää aina vetoa sekä pidentää hormin käyttöikää.

Hormimassaus ilmapallomenetelmällä mahdollistaa hormin massauksen katolta. Usein vältytään huoneistoon tehtäviltä työaukoilta ja näin vältytään ikäviltä ja suuritöisiltä suojauksilta sekä siivouksilta. Ilmapallomassaus laittaa samalla hormin rakenteen kuntoon ja nurkkien pyöristyessä vetokin huomattavasti paranee.

Hormex Ceramic -massalla ja ilmapallomenetelmällä pystytään kunnostamaan myös vanhat harkkohormit, koska Hormex Ceramic -massa on myös samalla tavalla keraaminen rakenteeltaan kuin harkkohormin sisäputket.

Rakenneaineisen hormin massauksen edut

  • Massaus säilyttää hormin tilavuuden ja tehostaa ilmanvaihtoa.
  • Hormi varaa edelleen lämpöä, toisin kuin putkituksella, jolloin hormin ja putken väliin jää eristävä ilmakerros.
  • Kondenssivedet ja sadevedet eivät mene asuntoon asti, vaan imeytyvät rakenteisiin ja kuivuvat kuten ennenkin.
  • Nopein ja edullisin hormipinnoitusmenetelmä myös kerrostaloihin, joissa on paljon hormikantaa.

Toteutuneet hormimassauksen keskihinnat pientalojen hormeissa

  • 7 metriä 1/2 kiven hormi; 700 € eli 100 €/m. Kotitalousvähennys noin 242 €.
  • 2 x 7 m 1/2 kiven hormi; 1300 € eli 93 €/m. Kotitalousvähennys n. 452 €.
  • Tiiveyskoe tarvittaessa noin 120 €. Kotitalousvähennys n. 48€.
Pyydä tarjous >>
Tulisijan ja Savuhormin korjaus katolla
Hormimassaus ennen ja jälkeen

Hormex Ceramic

Hormimassaus ennen ja jälkeen

Ilmahormit massataan Hormex Ceramic – massalla

Hormex Ceramic -hormimassa sopii erinomaisesti kerrostalojen, rivitalojen ja omakotitalojen ilmahormien kunnostamiseen. Hormimassauksen ilmapallomenetelmällä tulee tasalaatuinen ja sileäpintainen hormi, joka pyöristää hormin nurkat. Tällöin veto paranee ja hormista tulee tiivis sekä paloturvallinen.

Vanhoissa painovoimaisissa kerrostaloissa on paljon hormeja, jotka kaipaavat kunnostusta, etenkin linjasaneerauksen yhteydessä. Vanhan kerrostalon rakenteet on tehty ennen niin, että on hengittävät rakenteet, joten Hormex Ceramic -ilmahormimassa sopii erinomaisesti hormikorjaukseen kerrostalokohteisiin.

Museorakennuksissakin hyväksi todettu Hormex Ceramic -hormimassa takaa vuosiksi eteenpäin ehjän ja tiiviin hormin, alkuperäisiä rakennusmateriaaleja ja rakennustapaa kunnioittaen.

Hormex ceramic -tyyppihyväksytty T600 keraaminen hormisaneerausmassa on nokipalon kestävä. Kestää yli 1200 asteen lämpötilat. Suomessa kehitetty. 10 vuoden takuu. Hormien esipuhdistus tehdään innovatiivisellä Power Sweep System (R) menetelmällä, joka takaa massalle maksimaalisen kiinnityksen.

Hormimassaus (keraaminen liukuvalu ilmapallomenetelmällä, Hormex Ceramic – keraaminen hormisaneerausmassa) sopii erinomaisesti vanhoille tiili-/ rakenneainehormeille, erityisesti takka-, leivinuuni- sekä ilmanvaihtohormeille.

Pyydä tarjous >>

Hormin putkitus

Putkitettu savupiippuhormi

Yleensä öljykattiloiden hormeihin

Hormi voidaan myös kunnostaa joko jäykillä tai taipuisilla, haponkestävillä jaloteräsputkilla, hormin rakenteesta riippuen. Teräsputki voidaan asentaa koko hormin osuudelle tai esim. hormin yläosaan.

Asennetut putket ovat halkaisijaltaan 80mm-300mm ja putkia saa sekä pyöreänä että ovaalinmallisena. Kaksinkertaiset taipuvat sekä jäykät jaloteräsputket sopivat savuhormeihin, joissa lämmitysmuotona käytetään öljyä, kaasua tai kiinteitä polttoainetta kuten puuta tai pellettejä. Yksinkertaisia jaloteräsputkia käytetään ilmanvaihtohormeihin. Kaikilla putkilla on 10 vuoden takuu.

Toteutuneet putkitusten keskihinnat pientalojen hormeissa

  • 6 metriä 1/2 kiven hormi; 1080 € eli 180 €/m. Kotitalousvähennys n. 264 €.
  • 6 metriä Iv-hormi; 960 € eli 160 €/m. Kotitalousvähennys n. 240 €.
Pyydä tarjous >>
Putkitettu savupiippuhormi

Usein kysytyt kysymykset tulisija- ja savuhormikorjauksista

Puhtaasta savupiipusta tulee savua

Milloin hormi tulisi kunnostaa?

Hormi tulisi kunnostaa, kun havaitaan merkkejä kulumisesta tai vaurioista, kuten halkeamia tai kosteutta hormin sisällä. Säännöllinen tarkastus ja huolto ovat suositeltavia, erityisesti ennen lämmityskauden alkua.

Mikä on hormimassaus ja milloin sitä suositellaan?

Hormimassaus on menetelmä, jossa hormin sisäpinta pinnoitetaan kestävällä massalla. Tämä menetelmä sopii erityisesti vanhoille tiili- tai betonihormeille, jotka ovat alkaneet rapautua. Massaus parantaa hormin vedonkestävyyttä ja paloturvallisuutta.

Mitä etuja hormin putkituksella on?

Putkitus on tehokas tapa kunnostaa hormi, erityisesti jos hormi on pahasti vaurioitunut. Putkituksella voidaan varmistaa hormin tiiveys ja turvallisuus, ja se soveltuu myös öljy-, kaasu- ja kiinteitä polttoaineita käyttävien laitteiden hormeihin.

Kuinka kauan hormin kunnostustyö kestää?

Kunnostuksen kesto riippuu hormin kunnosta ja valitusta kunnostusmenetelmästä. Yleensä työ vie muutamasta tunnista yhteen päivään. Suuremmissa kiinteistöissä ja laajoissa kunnostustöissä työ saattaa kestää useampia päiviä.

Voiko hormin kunnostuksesta saada kotitalousvähennystä?

Kyllä, hormin kunnostustyöstä voi yleensä saada kotitalousvähennyksen. Työn tulee kuitenkin olla tehty ammattilaisen toimesta, ja vähennystä haetaan omassa veroilmoituksessa.

Mitä tapahtuu, jos hormia ei kunnosteta ajoissa?

Hormin kunnon laiminlyönti voi johtaa vakaviin seurauksiin, kuten palovaaraan, savuvahinkoihin sisätiloissa ja lopulta rakenteiden vakavaan vaurioitumiseen. Säännöllinen huolto ja ajoissa tehtävät korjaukset ovat tärkeitä hormin ja koko rakennuksen turvallisuuden kannalta. Ota meihin yhteyttä, jos epäilet että hormisi kaipaa kunnostusta tai tarkastusta!

Ota yhteyttä >>
Ylös